Conferința: Securitate Publică vs. drepturi individuale

 

În perioada 28-30 mai ELSA Târgu Mureș a organizat prin intermediul departamentului Seminare și Conferințe, Conferința Națională Securitate Publică versus drepturi individuale.

Prin acest eveniment, am oferit participanților posibilitatea de a afla informații despre subiecte de maxim interes, mai precis care este rolul și locul poliției în apărarea drepturilor cetățenilor, care sunt eforturile de a menține în siguranță cetățenii dar și cum securitatea publică poate sau nu prevala asupra drepturilor individuale.

În prima zi a conferinței, invitații noștri, domnul Valentin Bretfelean, directorul Poliției Locale Târgu Mureș, comisar Gabriela Pâncă și profesor universitar Ioana Leucea, au dezbătut subtema conferinței “Realizărea schimbării prin ordine publică”.

ConferintaSecuritate (6 of 8)În cea de-a doua zi, membrii juriului au abordat în cadrul unei prelegeri problematica securității electronice, iar mai apoi au fost prezentate și dezbatute lucrările studenților participanți, lucrări ce au avut ca temă centrală secur  tatea publică și drepturile individuale.

În a doua parte a zilei, domnul Ovidiu Spătăcean a abordat tema riscului sistemic în economia românească, publicul având astfel ocazia de a asista la o prelegere din perspectiva unui economist de excepție.
Ultima zi a conferinței a început cu o dezbatere pe tema strategiilor de securitate. Deoarece este o temă de interes internațional, ne-am bucurat de prezența unui comitet de jurizare cu totul special, format din profesori universitari ai catedrelor de Drept, Psihologie, Științe politice, dar și un cercetător științific al Arhivelor de Securitate.
Conferinţa naţională „Securitate publică versus Drepturi individuale” s-a încheiat printr-o festivitate în cadrul căreia s-au înmânat diplome invitaţilor, concurenţilor şi organizatorilor.

ConferintaSecuritate (8 of 8)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *