S.T.E.P.

Departamentul STEP a fost una din raţiunile principale pentru care ELSA Internaţional a fost fondată, ELSA România concentrând de asemenea mare parte din eforturile sale pentru o colaborare cât mai eficientă cu instituţiile de drept în vederea efectuării de stagii de practică de către studenţi şi tineri jurişti.

Principalul scop al departamentului STEP (Student Trainee Exchange Programme) este găsirea locurilor de practică (STEP-uri) şi de asemeneaoferirea unei şanse fiecărui student la drept de a efectua un stagiu de practică într-o altă ţară unde există ELSA.

Pe lângă acest proiect important, departamentul STEP desfăşoară numeroase alte activităţi pentru a oferi studenţilor şi tinerilor jurişti oportunitatea de a afla mai multe despre profesiile oferite de mediul juridic atât practic cât şi prin relatarea experienţelor acumulate în decursul anilor, în cadrul evenimentelor organizate de departamentul STEP, de către personalităţi deja cunoscute în acest domeniu.

Aceste activităţi sunt:

  • Perspective juridiceeste un seminar ce are ca temă prezentarea profesiilor din mediul juridic, profesii precum cea de avocat, notar, magistrat, dar şi din sfera diplomaţiei, consultanţei, medierii, arbitrajului comercial ş.a. În cadrul acestuia,studenţii au ocazia de a afla lucruri noi cu privire la profesiile pe care doresc să le urmeze şi de ce nu să îşi găsească un adevărat exemplu de urmat în viaţă.
  • PostUniversitaria – un eveniment prin intermediul căruia studenţii au şansa de a aplica pentru un stagiu de practică la o instituţie aflată în oraşul în care studiază, birou notarial, tribunal, avocat sau mediator. În funcţie de preferinţele exprimate, studenţii vor efectua un stagiu de practică în care vor avea ocazia de a vedea în mod practic ce presupune fiecare meserie în parte. 
  • JobFest – o activitate care are drept scop prezentarea şi promovarea caselor de avocatură, birourilor de avocaţi şi a tuturor instituţiilor interesate în a oferi locuri de muncă după terminarea studiilor.

 

Pentru a face parte din departamentul STEP trebuie să dai dovadă de putere de muncă, spirit de echipă, motivare şi desigur plăcere pentru ceea ce faci. Prieteniile care se leagă între membrii departamentului, sunt prietenii care durează o viaţă întreagă, având la bază un lucru comun, şi anume bucuria de a fi elsac!

 

LogoSTEPMuresNegru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *