S&C

Departamentul Seminare&Conferințe este unul reprezentiv pentru rețeaua ELSA, fiind capabil să ofere studenților la Drept sau tinerilor juriști, oportunitatea de a învața și discuta diferite subiecte care nu sunt incluse în mod normal în curricula universităților. Astfel, contribuim la o mai bună educație juridică, culturală și socială.
Evenimentele specifice acestui departament sunt:
– Prelegerea este un discurs într-os anumită zonă de drept, pronunțat de către un vorbitor profesionist, subiectul fiind discutat într-o sesiune plenară.
– Discuția în plen este un eveniment în care experții discută aspecte ale unui subiect juridic specific în fața unei audiențe.Aceștia provin din mai multe domenii, astfel se vor propaga mai multe perspective asupra temei.
– Cafeneaua juridică este specifică și diferă de celelalte evenimente prin locul unde se desfășoară dar și pentru modul informal de a purta discuțiile. Pe parcursul cafenelei, mai mulți specialiști susțin discuții privind un subiect juridic, participanții fiind încurajați să fie activi și implicați.
– Seminarul este primul dintre evenimentele de amploare ale departamentului. Acesta are o durată de la două până la șapte zile și constă în mai multe prelegeri despre un subiect juridic sau domeniu de drept. Prin intermediul seminarului studenții au ocazia să învețe lucruri care nu intră în curricula universității sau nu sunt aprofundate.
– Conferința se desfășoară pe o perioadă de trei până la șapte zile și este diferită față de seminar prin faptul că are un conținut mult mai științific, având loc ateliere de lucru prin care, discuțiile purtate pe parcursul conferinței vor avea finalitate. Programul social este și el relevant, deoarece participanții au ocazia să interacționeze sau să schimbe idei în toate zilele evenimentului.
– Școala de drept este un eveniment anual, de amploare, care se defășoară pe o perioadă de la șapte până la paisprezece zile. Conține atât o parte academică importantă cât și una socială. Se susțin prelegeri, ateliere de lucru și pot fi experiență de neuitat dar și un plus în ceea ce privește CV-ul unui student.
– Vizita de studiu este un schimb academic, cultural și social al grupurilor ELSA la nivel național dar și internațional. Este cel mai iubit eveniment S&C, fiind interactiv și oferind posibilitatea membrilor ELSA să găzduiască sau să își viziteze colegii elsaci din alte orașe sau țări.
– Vizita instituțională are ca scop principal vizita în sine a organizațiilor naționale și/sau internaționale, guvernamentale, non-guvernamentale, la instituțiile administrației publice sau private. Prin acest eveniment studenții pot afla cum funcționează o astfel de instituție, iar informațiileși sfaturile le sunt oferite chiar de un membru al acelei organizații.
Așadar, departamentul Seminare și Conferințe are o paletă largă de evenimente oferind diversitate și informații noi prin activitatea specifică. Aceasta e bazată pe schimbul de idei și prelegerile susținute de profesioniști în domeniul juridic, dispuși să împărtășească din experiența și cunoștiințele proprii, toate acestea fiind menite să copleteze educația formală a studentului.

LogoS&CMuresNegru